Tulevat tapahtumat

Arkistoyhdistyksen ja Liikearkistoyhdistyksen illallisristeily 25.8.2021 klo 19

Arkistoyhdistys ja Liikearkistoyhdistys järjestävät perinteisen illallisristeilyn 25.8.2021 klo 19. Paluu Kauppatorille noin 21.30. Laivana on m/s Doris. Mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta.

Yhdistykset maksavat laivaristeilyn hinnan (20 euroa).

Osallistujat maksavat itse ruokansa ja juomansa. Ruokavaihtoehdot ovat: kolmen ruokalajin menu (38 e), kalalautanen (19 e) tai lämmin kasvisruoka (24 e).

Lisätietoja: https://www.ihalines.fi/suomeksi/saannolliset/alacarte.html

Sitovat ilmoittautumiset Arkistoyhdistyksen ja Liikearkistoyhdistyksen jäsenille 17.8.2021 mennessä:

Menneet tapahtumat

Vuosikokous

Arkistoyhdistys – Arkivföreningen ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin keskiviikkona 9.6.2021. Ennen varsinaista kokousta FT, historiantutkija Aleksi Mainio piti vuosikokousesitelmän aiheesta ”Suomalaiset Venäjällä 1917–1964”.

Arkistot käyttöön -webinaarit

18.2.2021. ”Luovan työn tekijä arkistossa”. Kukka Lehto, muusikko, Pauanne-yhtye.

17.3.2021. ”Päivystävä dosentti ja kaiken maailman arkistot”. Samu Nyström, historiantutkija, tietokirjailija, dosentti, Helsingin yliopisto.

14.4.2021 klo 17. ”Historialliset aineistot ilmastotutkimuksessa”. Antti Mäkelä, FT, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt, Ilmatieteen laitos.

20.5.2021 klo 17. Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari kertoi tutkimuksistaan, jotka käsittelevät Kalajoen kapinaa, Kyllikki Saaren murhaa ja nyt työn alla olevaa Karjalan saamista takaisin soita kuivaamalla.

8.6.2021 klo 17. Tampereen yliopiston tutkija, FT Tiina Miettinen puhui aiheesta ”Sukututkija arkistoissa”.

Arkistoyhdistyksen syysseminaari

”Kriisinajan tiedonhallinta” 30.10.2020.

Seminaarin avaus
Juha Hannikainen

”Poikkeusajan asiakirjallisen kulttuuriperinnön dokumentointia verrokkimaissa (mm. Pohjoismaissa ja Alankomaissa)”
Erityisasiantuntija Tytti Voutilainen, Kansallisarkisto

”Digiturva poikkeusoloissa ja DVV:n keinot sen parantamiseen”
Johtava asiantuntija Erja Kinnunen, Digi- ja väestötietovirasto

”Tiedonhallinta ja arkistointi kansainvälisessä yrityksessä korona-aikana”
Records Management Manager Mikko Hyvärinen, Nokia Oyj

Paneelikeskustelu seminaarin teemoista
Mukana keskustelemassa Tytti Voutilainen, Mikko Hyvärinen, Erja Kinnunen ja Erja Mesikämmen (TAAY ry). Puheenjohtajana Juha Hannikainen.

Vuoden arkistoteon julkistaminen

Päätössanat